Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ – “Σεμινάριο & βραβεύσεις του συνδέσμου υδραυλικών Νάξου, παρουσία του προέδρου της ΟΒΥΕ”

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ – “Σεμινάριο & βραβεύσεις του συνδέσμου υδραυλικών Νάξου, παρουσία του προέδρου της ΟΒΥΕ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Σεμινάριο & βραβεύσεις του συνδέσμου υδραυλικών Νάξου, παρουσία του προέδρου της ΟΒΥΕ”

Παρουσία του Προέδρου της ΟΒΥΕ, Δημητρίου Βαργιάμη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1/4/2023 & την Κυριακή 2/4, σεμινάριο & ημερίδα του Συνδέσμου Υδραυλικών Νάξου σε συνεργασία με την εταιρεία CherBros – ΑΦΟΙ Κ. ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΑΕΒΕ & την Υδρομαρίν Α.Ε. Ειδικότερα, οι προαναφερθείσες εταιρείες του κλάδου, παρουσίασαν σε μέλη του συνδέσμου τα νέα τους προϊόντα, επεξηγώντας παράλληλα ζητήματα τεχνικής φύσεως, ορθής χρήσης, αλλά και πλεονεκτημάτων των προϊόντων.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας,  Δ. Βαργιάμης, ενημέρωσε τα μέλη του συνδέσμου υδραυλικών Νάξου, σχετικά με θέματα κοστολόγησης υδραυλικών εργασιών, παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία, ενώ,  αναφέρθηκε στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον κλάδο(άδειες κ.α.),  αλλά, και, στις επι σειρά ετών προτάσεις της Ομοσπονδίας,  σχετικά με την ανάγκη  δημιουργίας και θεσμοθέτησης επικαιροποιημένων  κανονισμών(θέρμανσης, ύδρευσης, αποχέτευσης, & δημιουργίας – θεσμοθέτησης  κανονισμού για τον καθαρισμό των  δικτύων), τονίζοντας παράλληλα,  την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός ολοκληρωμένου σύγχρονου ρυθμιστικού πλαισίου για το επάγγελμα.
 Αξίζει να αναφερθεί ότι στο σεμινάριο το Σάββατο 1/4, έδωσε το παρόν και ο διευθύνων σύμβουλος της CherBros Σ.  Χερουβείμ.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 2/4/2023, ο σύνδεσμος υδραυλικών Νάξου, πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση προς τιμήν παλαιών συναδέλφων, που συνέβαλαν τα μέγιστα για την ίδρυση και την περαιτέρω πορεία του συνδέσμου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλίες – καλωσορίσματα του προέδρου του συνδέσμου, Λ. Ανεβλαβή και του γενικού γραμματέα, Α. Μαρούλη.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, παρέστη και στην ημερίδα- τιμητική εκδήλωση του συνδέσμου,  απευθύνοντας χαιρετισμό, ενώ – μεταξύ και άλλων-στην ομιλία του ανέφερε: «Τέτοιες δράσεις μόνο θετικό πρόσημο εισφέρουν στον κλάδο και στην κοινωνία. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του συνδέσμου, Λ. Ανεβαλαβή, και σε όλα τα μέλη της διοίκησης τόσο για την πρωτοβουλία, όσο και για την επιτυχή υλοποίηση. Οφείλω όμως, να σταθώ και παράλληλα να ευχαριστήσω τις εταιρείες Χερουβείμ και Υδρομαρίν, που στέκονται δίπλα στον κλάδο και αποτελούν μία ισχυρή βάση για την ορθή ενημέρωση των αδειούχων υδραυλικών, αλλά και ένα θεμέλιο συνεχούς υποστήριξης του επαγγέλματος».
Ο Πρόεδρος στη συνέχεια, στάθηκε στο θέμα της εκπαίδευσης αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, ότι «Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνίας και της χώρας. Η Ομοσπονδία αγωνίζεται για την ποιοτική αναβάθμιση του κλάδου και ειδικότερα στο αντικείμενο της εκπαίδευσης των αδειοδοτημένων  τεχνικών επαγγελμάτων και τη σύνδεση αυτής με την αγορά εργασίας, έτσι ώστε και στο μέλλον να υπάρξουν τεχνίτες με ποιοτικά χαρακτηριστικά, δεξιότητες και γνώσεις».
 Ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ, συνεχάρη για την πολυετή και εξαιρετική προσφορά του στον κλάδο και ειδικότερα στο σύνδεσμο υδραυλικών Νάξου, το συνάδελφο Κ. Κορρέ, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί τιμή και για την Ομοσπονδία η  βράβευση του πρώην προέδρου του συνδέσμου Κ. Κορρέ, καθώς, διετέλεσε και επί χρόνια αντιπρόσωπος στην ΟΒΥΕ. Επίσης, συνεχάρη θερμά τον πρώην αντιπρόεδρο & γενικό γραμματέα του συνδέσμου, Α. Αλωνιάτη, και τον πρώην Ταμία,   Κ. Καρποντίνη για την πολυετή προσφορά τους στο σύνδεσμο. Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, απένειμε αναμνηστική «πλακέτα» στη διοίκηση του συνδέσμου για την πολύχρονη και αγωνιστική παρουσία του συνδέσμου υδραυλικών Νάξου στον κλάδο, ως μέλος της ΟΒΥΕ.
Τις εργασίες της ημερίδας & τιμητικής εκδήλωσης έκλεισε ο πρόεδρος του συνδέσμου Λ. Ανεβλαβής, ευχαριστώντας θερμά τις εταιρείες που υποστήριξαν τις διήμερες εκδηλώσεις, το Δήμο Νάξου και φορείς του νησιού, ενώ, υπογράμμισε ότι «Μας τιμά ιδιαίτερα  η παρουσία του προέδρου της ΟΒΥΕ,  συνάδελφου Δ. Βαργιάμη, αλλά και η γενικότερη υποστήριξη της ΟΒΥΕ σε ζητήματα που αντιμετωπίζει ο σύνδεσμος».
 

 

 

 

 

 1η Δημοσίευση  ΟΒΥΕ/ newsroom 4/4/2023 20:44