Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου

45 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ….

«Κάθε αγώνας όπου γης για την ειρήνη, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια είναι αγώνας όλης της ανθρωπότητας»

Όπως και τότε πριν από 45 χρόνια…., η  εξέγερση στο Πολυτεχνείο παραμένει ορόσημο και φωτεινό παράδειγμα, ακριβώς  επειδή ήταν ένας δίκαιος αγώνας με καθαρά  αιτήματα για τη δύσκολη και επώδυνη καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και βέβαια για να φύγει η Χούντα.

Η εξέγερση του πολυτεχνείου το 1973 , αγκαλιάστηκε τόσο από τη νεολαία όσο και από την  κοινωνία,  και αυτό,  ενέπνευσε τους φοιτητές  για να διεκδικήσουν σθεναρά το δικαίωμα για ψωμί, παιδεία,  ελευθερία και δημοκρατία. Αιτήματα που σήμερα είναι και πάλι στο προσκήνιο και αποτελούν δυστυχώς ζητούμενο και καθημερινό πρόβλημα για την κοινωνία και του λαούς ανά τον κόσμο.

Σήμερα ο αγώνας για επιβίωση είναι συνεχής και δύσκολος. Η κοινωνία πλήττεται από ανεργία, έλλειψη επαρκούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ελλιπή παιδεία. Οι νέοι  αποφασίζουν τη μετανάστευση εγκαταλείποντας την πατρίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Και όταν σε μια χώρα  δεν υπάρχουν  νέοι άνθρωποι, δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική για το μέλλον  και ελπίδα για πρόοδο και ανάκαμψη.

Είναι καθήκον όλων μας να αγωνιστούμε  από κοινού με συλλογική δράση για το δικαίωμα στην υγεία, στη σωστή παιδεία, στην αξιοπρεπή εργασία, στο δικαίωμα:  για δουλειά και των μικρών επαγγελματιών και επιχειρήσεων, και όχι μόνο των μονοπωλίων.

Είναι καθήκον μας να αντισταθούμε και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για ελευθερία, ειρήνη, και υποστήριξη των προσφύγων που έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας πολέμων, γιατί κάθε αγώνας – σε όλη τη γη – για ελευθερία, δημοκρατία, ειρήνη και αξιοπρέπεια, είναι αγώνας όλων μας.

Η ΟΒΥΕ τιμά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου-  45 χρόνια μετά (1973 -2018)

Δ/ΣΗ:  ΑΘΗΝΑ 16/11/18