Συνάντηση του προέδρου της ΟΒΥΕ στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων την Τετάρτη 6 Μαρτίου

Εξαιρετικής σημασίας διάλογος αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκπροσώπων του προεδρείου της ΟΒΥΕ, στο γραφείο της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη,  στην έδρα του Υπουργείου Παιδείας (Μαρούσι), την  Τετάρτη Μαρτίου 2019

Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη του γραφείου της Υφυπουργού, Αστέριος Ντάης (Διευθυντής), Θέμης Κοτσιφάκης και Θανάσης Λερούνης, (σύμβουλοι για θέματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις της ΟΒΥΕ, που ανέλυσε ο πρόεδρος,  Δημήτρης  Βαργιάμης, ενώ, χαρακτήρισαν, ως θετικά, όσα διατυπώνονταν και σε σχετική επιστολή που υπέβαλε η Ομοσπονδία. 

 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ,  μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η γνώση είναι δύναμη, και επεσήμανε την ανάγκη για επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών, έτσι ώστε να βγαίνουν από τις τεχνικές σχολές και τα επαγγελματικά λύκεια, νέοι, οι οποίοι να γνωρίζουν καλά τα βασικά σημεία του πρακτικού μέρους των τεχνικών επαγγελμάτων.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ, τόνισε την ανάγκη για συνεχή  συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων με τα Επιμελητήρια, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς εταίρους, προσθέτοντας  ότι πρέπει να υπάρξει  εναρμόνιση της εκπαίδευσης με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς. 

 

Η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε σύμπλευση θέσεων και απόψεων.
 
Άλλωστε, όπως σχετικά ειπώθηκε  και από τις δύο πλευρές (Υπουργείο & ΟΒΥΕ), υπάρχει  «κοινό όραμα»,  αλλά και διάθεση για ουσιαστική  συνεργασία με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα.

Ολοκληρώνοντας, σημειώνεται ότι από την ΟΒΥΕ στη συνάντηση παρέστησαν, ο πρόεδρος Δημήτρης Βαργιάμης (επικεφαλής), ο Β’ αντιπρόεδρος, Μιχάλης  Κατσαρός, ο πρώην εξωτερικός συνεργάτης – εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ, Ν. Σεκεριάδης και ο συντονιστής επικοινωνίας – Τύπου, Ε.Γρ., Γ. Χατζηκωνσταντίνου. 

 

Γραφείο τύπου ΟΒΥΕ