Συνέδριο ΟΒΥΕ (Λάρισα 2019)

Συνέδριο ΟΒΥΕ (Λάρισα 2019)

ENΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ε/Δ.Σ ΟΒΥΕ 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΒΥΕ, 6 & 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 – ΛΑΡΙΣΑ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το συνέδριο της ΟΒΥΕ, στις 6 & 7 Απριλίου στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο Διόνυσος με την παρουσία  δεκάδων μελών – αντιπροσώπων από όλη τη χώρα.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν το Σάββατο  6 Απριλίου με τη τακτική γενική συνέλευση και την εκλογή του προεδρείου αυτής,  το οποίο συνέθεταν οι συνάδελφοι – αντιπρόσωποι : Φώτης Τσαπαδάς – πρόεδρος(σύνδεσμος Θεσσαλονίκης), Δημήτρης Ντόντος- Αντιπρόεδρος(σύνδεσμος Λάρισας), Νίκος Τάτσιος- Γραμματέας(σύνδεσμος Γρεβενών) και Παναγιώτης Παπαργύρης – Ψηφολέκτης( σύνδεσμος Θήβας). Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ,  Δημήτρης Βαργιάμης, ο οποίος  εκφώνησε τον προγραμματισμό δράσης για το έτος 2019.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των προσκεκλημένων και εταιρειών υποστηρικτών του συνεδρίου. Ειδικότερα, χαιρετισμό στο σώμα απηύθυναν Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Αντιδήμαρχος Λάρισας, κ. Αθανάσιος Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γεώργιος Καββαθάς,  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λάρισας- ΟΕΒΕΛ, κ. Δημήτρης Παληογιάννης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηδροκατασκευαστών – ΠΟΒΑΣ, κ. Λάζαρος Ασλανίδης και ο επίτιμος Πρόεδρος της ΟΒΥΕ, κ. Σπύρος Αναγνωστόπουλος. Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους το συνέδριο, ο Αντιδήμαρχος Λάρισας, κ. Παναγιώτης Νταής, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Π.Ε. Λάρισας, κ. Γρηγόρης Παπαχαράλαμπους,  και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λάρισας, κ. Δημήτρης Τάχος.

 Επιπροσθέτως, χαιρετισμό απηύθυνε  στο σώμα ο κ. Γεώργιος Χαλάς – διευθυντής πωλήσεων της GRUNFOS HELLAS(ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ),  και ο κ. Βασίλης Γιωτόπουλος, διευθυντής πωλήσεων της ΧΑΛΚΟΡ(ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ), κάνοντας παράλληλα μια εξειδικευμένη παρουσίασηενώ τέλος χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος της «calda energy”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο υποστήριξαν ως χορηγοί– και με την παρουσία τους- οι εταιρείες, CALDA ENERGYTATAHELLAS – ARISTONELITE THERM– ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ,AMCO – KARIBAAUTO HEAT – ΥΦΑΝΤΗΣ, WIRAX ΜΠΑΡΜΕΡΗΣ.

Σημαντικό γεγονός του συνεδρίου αποτέλεσε, η τιμητική ενέργεια προς την ΟΒΥΕ από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γεώργιο Καββαθά, ο οποίος απένειμε – παρέδωσε στον πρόεδρο της ΟΒΥΕ, τιμητική πλακέτα με το νέο «εκσυγχρονισμένο σήμα» της ΓΣΕΒΒΕ για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας(1919- 2019).

Οι εργασίες  του συνεδρίου συνεχίστηκαν  σύμφωνα με το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας εργασιών(τακτική 6/4 ΓΣ), και ολοκληρώθηκαν με τις ψηφοφορίες για την έγκριση του Προγραμματισμού δράσης 2019, διοικητικού απολογισμού, οικονομικού απολογισμού – έκθεση Ε.Ε., και προϋπολογισμού 2019. Το σώμα ενέκρινε τα προαναφερθέντα με αυξημένη πλειοψηφία σχεδόν απόλυτη.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου περιελάμβανε την καταστατική συνέλευση, κατά την οποία  ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ, ανέλυσε ενδελεχώς τα άρθρα τροποποίησης του καταστατικού, που είχαν διανεμηθεί σε κάθε αντιπρόσωπο. Το σώμα ενέκρινε και επικύρωσε τις τροποποιήσεις του καταστατικού κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε. Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν με τις παρουσιάσεις των υποστηρικτών χορηγών και τη διεξαγωγή συνεδριακής συζήτησης και ειδικών παρουσιάσεων για τη διαχείριση του νερού και την εξοικονόμηση  ενέργειας.  

Ειδικότερα, το συνέδριο κόσμησε με την παρουσία του, αλλά και την ομιλία του ο καθηγητής του Ε.Μ.Π.(σχολή Μηχανικών) κ. Ευάγγελος Μπαλτάς,  ο οποίος παρουσίασε και αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα τα οποία πρέπει να ευαισθητοποιήσουν, και να μας προτρέψουν έτσι ώστε όλοι μας να σκεφτούμε διαφορετικά σε σχέση με την ορθή χρήση και διαχείριση του πολύτιμου αγαθού- νερό. Εξαιρετική ήταν και η παρουσίαση της  Δρ. Σταρούλας  Τσιτσιφλή για τα δίκτυα ύδρευσης. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι διεξήχθη ένα παραγωγικό συνέδριο με τη συμμετοχή και των μελών της ΟΒΥΕ, το οποίο θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει την βάση για τη διοργάνωση και άλλων συναφών δράσεων στο μέλλον. 

Οι εργασίες του συνεδρίου και των συνελεύσεων ολοκληρώθηκαν με την αποφώνηση του πρόεδρου της ΟΒΥΕ, κ. Δημήτρη Βαργιάμη, ο οποίος  ευχαρίστησε όλους του προσκεκλημένους, τις εταιρείες, τον καθηγητή του ΕΜΠ, κ. Ευάγγελο Μπαλτά, την Δρ. Σταυρούλα Τσιτσιφλή για την παρουσία τους και τη σημαντική πληροφόρηση τους σε σημαντικά θέματα τόσο για τον κλάδο, όσο και για την κοινωνία, τη χώρα, αλλά και την υφήλιο.

Ολοκληρώνοντας, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΒΥΕ, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον πρόεδρο του Δ.Σ. του συνδέσμου υδραυλικών Λάρισας, Κ. Σαγώνα και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ., του συνδέσμου, και βέβαια και στο Δ.Σ., του συνεταιρισμού Λάρισας – ΥΔΡΩ ΝΕΣΥΘΕΡΜ, για την άψογη διοργάνωση και την πολύ ωραία φιλοξενία τους στους συναδέλφους από όλη τη χώρα. Και βέβαια ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές – χορηγούς

GRUNFOS HELLAS(ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ)

ΧΑΛΚΟΡ(ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ)

 CALDA ENERGY, TATAHELLAS  ARISTON, ELITE THERM– ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ,AMCO  KARIBA, AUTO HEAT – ΥΦΑΝΤΗΣ, WIRAX ΜΠΑΡΜΕΡΗΣDIMCOΔΗΜΟΒΑΣΙΛΗΣ

το Παρόν εκδόθηκε μετά από έγκριση/απόφαση ΔΣ