Συνεχής αγώνας για τον κλάδο

Συνεχής αγώνας για τον κλάδο

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ της 16/12/2019, ΑΘΗΝΑ

«ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜ/ΚΟΥ ΠΛΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ»

Με πρωτοβουλία του προεδρείου της ΟΒΥΕ, στο πλαίσιο  του συνεχούς αγώνα της Ομοσπονδίας  για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον κλάδο, τη Τετάρτη 11/12/19,  αντιπροσωπεία της ΟΒΥΕ -με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Βαργιάμη – συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ . Πελοπίδα Καλλίρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Υπουργείου στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα σε εξαιρετικό κλίμα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Βαργιάμης,  παρουσίασε και ανέλυσε προτάσεις για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά στην αγορά των υδραυλικών εγκαταστάσεων και στην αδήλωτη επιχειρηματική δραστηριότητα που συνεχώς διογκώνεται. Επίσης, έθεσε το θέμα των υπέρογκων παράβολων θεώρησης των αδειών ζητώντας παράλληλα  τη  δραστική μείωση αυτών, ενώ,  ανέλυσε ενδελεχώς και  το πλαίσιο που διέπει τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου,  υπογραμμίζοντας παράλληλα τους κινδύνους για τους καταναλωτές  λόγω της έλλειψης κανόνων κατά την εκτέλεση των εγκαταστάσεων αεριών καυσίμων και υγραερίων. Πρόσθεσε δε  ότι κρίνεται αναγκαία η θέσπιση και  δημιουργία ενός νέου σύγχρονου ηλεκτρονικού μητρώου συντελεστών φυσικού αερίου με πρωταρχικό στόχο την ποιότητα των εγκαταστάσεων την ασφάλεια και τη διαφάνεια, αλλά και την απλούστευση των διαδικασιών μέσω  ψηφιοποίησης,  η οποία όπως επεσήμανε  θα βοηθήσει   τα τεχνικά επαγγέλματα,  τους καταναλωτές, αλλά και τη χώρα.

Επιπροσθέτως, ανέλυσε και ζήτησε την επικαιροποίηση της ΥΔΚΕ(Υπεύθυνη Δήλωση Καλής Εκτέλεσης) και την ανάγκη υποχρεωτικότητας αυτής, δηλαδή η ΥΔΚΕ να συμπεριλαμβάνεται  σε όλους τους φακέλους σύνδεσης με όλα τα δίκτυα και να κατατίθεται σε όλες τις συσχετιζόμενες υπηρεσίες(πολεοδομίες, ΔΕΥΑ, ΕΔΑ, Πυροσβεστική κλπ),   ενώ,  παράλληλα, έθεσε και αλλά σχετικά θέματα με την ΥΔΚΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ . Πελοπίδας Καλλίρης,  άκουσε με προσοχή τις προτάσεις της Ομοσπονδίας,  στάθηκε καταρχάς θετικά σε κάποιες εξ’αυτών, και ανέφερε ότι θα τις μελετήσει και θα υπάρξει εκ νέου επικοινωνία και συνεχής  συνεργασία.

Στη συνάντηση παρέστη από την Ομοσπονδία μαζί με τον πρόεδρο και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Μιχάλης Κατσαρός.