Τα νέα της Wilo.

Τα νέα της Wilo.

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ WILO SE ΣΤΟ HOF

Η WILO SE, με κύρια έδρα το Dortmund, έχει πάνω από 60 θυγατρικές εταιρείες και 16 μονάδες παραγωγής ανά τον κόσμο και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες αντλιών και αντλητικών συστημάτων. Το εργοστάσιό της, που είναι εγκατεστημένο στην περιοχή Hof της Γερμανίας, απασχολεί 550 άτομα κι αποτελεί μια από τις μονάδες υψηλής τεχνολογίας, που παράγει τη γκάμα των προϊόντων για τον τομέα διαχείρισης υδάτων (ύδρευση, άρδευση, αποστράγγιση και συλλογή λυμάτων).

Το εργοστάσιο κατασκευής αντλιών, πριν εξαγοραστεί από την Wilo το 2003, είχε την ονομασία «EMU Unterwasserpumpen GmbH» και ανήκε στην εταιρία Etschel Group. Ο όμιλος περιλάμβανε μεταξύ άλλων την EMU Anlagenbau GmbH, καθώς επίσης 11 επιπλέον εταιρείες και το 2002 απέφερε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ. Σκοπός της εξαγοράς ήταν η διεύρυνση των τομέων δραστηριότητας της Wilo σε εφαρμογές που αφορούν δημόσια και βιομηχανικά έργα.

Ένα από τα κορυφαία προϊόντα στο Hof είναι χωρίς αμφιβολία η Wilo-Zetos Κ 8, μια υποβρύχια αντλία με βαθμό υδραυλικής απόδοσης μεγαλύτερο από 84%, η οποία θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία της, όχι μόνο από την άποψη οικονομίας ενέργειας, αλλά κι από την άποψη του κόστους κύκλου ζωής του προϊόντος.
Άλλο, σημαντικό πλεονέκτημα της Wilo-Zetos Κ 8, είναι ότι λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εφαρμογής. Έτσι, μπορεί να ρυθμιστεί με στόχο την οικονομία στις γεωργικές εφαρμογές ή ως ενεργειακά αποδοτικό σύστημα συνεχούς λειτουργίας σε δημοτικές και βιομηχανικές εφαρμογές.

Σε ότι αφορά στα λύματα, αξίζει να αναφερθεί ότι οι πτερωτές τύπου Solid σχεδιάζονται με μικρότερες ονομαστικές διαμέτρους (έκδοση G) και για μεγαλύτερες ονομαστικές διαμέτρους (έκδοση Τ), εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη αξιοπιστία και χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Η Wilo  Hellas ABEE είναι 100% θυγατρική της Wilo SE και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1973. Η εταιρία προωθεί, υποστηρίζει και διαθέτει με επιτυχία στην αγορά την γκάμα των προαναφερθέντων προϊόντων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχει επενδύσει σε υλικοτεχνική υποδομή μέσω της κατασκευής δοκιμαστηρίου αντλιών που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της αλλά και μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού της (μηχανικοί πώλησης, μηχανικοί εφαρμογών). Ενδεικτικά έργα αναφοράς αποτελούν τα αντλιοστάσια λυμάτων του οικισμού δικαστικών υπαλλήλων στο Σχοινιά και τα συνοδευτικά έργα αφαλάτωσης που πραγματοποιήθηκαν στην Αιγιάλη της Αμοργού.

Close Menu