17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973 – 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973 – 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973 – 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο στην ηρωική εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και της κοινωνίας  κατά του φασισμού, το Νοέμβριο του 1973.
Το Πολυτεχνείο συμβολίζει, όχι μόνο τον ηρωικό αγώνα, αλλά και την ενότητα όλων των δημοκρατών. Οι αγώνες του Νοέμβρη του 1973 αποτελέσαν  την κορυφαία εκδήλωση της εφτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης,  και μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές των αγώνων της κοινωνίας και της νεολαίας ειδικότερα για ελευθερία.
Τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της παιδείας, της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο, παραμένουν ζωντανά και θα παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα, όσα χρόνια και αν περάσουν.
Πάντα ζωντανά να οδηγούν την κοινωνία.
Πάντα επίκαιρα, ιδιαίτερα σήμερα, που η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη αποτελούν και ζητούμενα, ενώ θα έπρεπε να αποτελούν δεδομένα.
Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την δημοκρατία, την ανθρωπιά και την ελευθερία. 
Το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ δεν ξεχνά όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία του λόγου, την αλληλεγγύη και την  παιδεία. Τιμά κάθε χρόνο το Πολυτεχνείο. Και αποτελεί χρέος όλων μας, να μη ξεχνάμε και να τιμούμε το Πολυτεχνείο μέσα από εορταστικές εκδηλώσεις, χωρίς φαινόμενα βίας, ενωμένοι όλοι για το καλό της κοινωνίας και της χώρας.