Grundfos – newsletter – May 2024

Grundfos Newsletter May 2024

Ξηρή ή υποβρύχια εγκατάσταση; Θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε.

Όταν εγκαθιστάτε αντλίες ενίσχυσης πίεσης για φρεάτια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο τύπους: ξηρής εγκατάστασης πάνω από το έδαφος ή υποβρύχια μέσα στο φρεάτιο.

Πώς όμως επιλέγετε ανάμεσα στις δύο;
Ακολουθούν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Εγκατάσταση: Εάν το φρεάτιο έχει βάθος πάνω από περίπου 7 μέτρα (όριο αναρρόφησης μιας αντλίας επιφανείας στο επίπεδο της θάλασσας), χρειάζεστε μια υποβρύχια αντλία σε κάθε περίπτωση. Για ρηχά φρεάτια, οι αντλίες ξηρής εγκατάστασης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εγκαταστάσεις αναρρόφησης και προπίεσης, και θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμες για τυχόν επισκευές και σέρβις.
  • Τοποθέτηση: Στην περίπτωση μιας αντλίας βυθισμένης στο φρεάτιο, δεν χρειάζεστε επιπλέον χώρο. Στην περίπτωση ξηρής εγκατάστασης, χρειάζεστε έναν κατάλληλο χώρο μέσα ή έξω από το σπίτι.
  • Θόρυβος: Η αθόρυβη αντλία ξηρής εγκατάστασης SCALA2 μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στο σπίτι, ενώ η SCALA1 ή η Jet είναι πιο κατάλληλες για εξωτερικές εγκαταστάσεις. Από την άλλη, δεν θα ακούσετε ποτέ τον θόρυβο μιας υποβρύχιας αντλίας καθώς είναι εγκατεστημένη μέσα στο νερό.
  • Πρόσβαση: Η πρόσβαση στα χειριστήρια μιας αντλίας ξηρής εγκατάστασης είναι εύκολη, ενώ για εύκολη πρόσβαση στον έλεγχο μιας υποβρύχιας αντλίας απαιτείται μια μονάδα Pressure Manager ως πρόσθετος εξοπλισμός. Ωστόσο, η υποβρύχια αντλία SBA ελέγχεται αυτόματα.
  • Βρείτε περισσότερες συμβουλές & κόλπα για να κάνετε ευκολότερη την επιλογή αντλιών ενίσχυσης πίεσης: κατεβάστε τον Οδηγό Γρήγορης Επιλογής.

Λήψη Οδηγού Επιλογής

Αξιόπιστη, γρήγορη και εύκολη άντληση λυμάτων


Η νέα UNILIFT APG είναι μια ευέλικτη, αξιόπιστη, εύκολη στην εγκατάσταση αντλία λυμάτων με κοπτήρα για μονοκατοικίες και κτίρια κατοικιών μικρού ύψους.

Τα βασικά πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

  • Αποτροπή πλημμύρας – η UNILIFT APG μπορεί να μετακινήσει το νερό πάνω από τη στάθμη του υπονόμου και έξω προς το αποχετευτικό σύστημα ως μέρος μιας μονάδας ανύψωσης.
  • Μείωση οσμών – εγκατάσταση σε μια αεροστεγή, χωρίς οσμές, δεξαμενή συλλογής με στόμια εξαερισμού για την εξάλειψη δυσάρεστων οσμών και πιθανών διαρροών.
  • Εξαιρετικά αξιόπιστη και εύκολη στη συντήρηση – μακροχρόνια λειτουργικότητα με περίβλημα αντλίας από χυτοσίδηρο, επαγγελματικό σύστημα άλεσης και ελαφρύ κινητήρα με ενσωματωμένη προστασία.
  • Εξοικονομήστε χρόνο και κόστος στην εγκατάσταση – με τη UNILIFT APG είναι εφικτή η εγκατάσταση μικρότερων σωλήνων (ελάχ. DN32).

Η UNILIFT APG ολοκληρώνει την ισχυρή σειρά προϊόντων UNILIFT για εφαρμογές Οικιακών Ακάθαρτων Υδάτων.

Εξερευνήστε τη UNILIFT APG