Το προφίλ της ΟΒΥΕ

Το προφίλ της ΟΒΥΕ

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας – ΟΒΥΕ, ιδρύθηκε το 1962 από ενεργούς και διορατικούς υδραυλικούς προκειμένου να υπάρξει τάξη στο επάγγελμα και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Η ΟΒΥΕ είναι το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο εκπροσώπησης των υδραυλικών όλης της χώρας, ενώ είναι και Μέλος της ΓΣΕΒΕΕ.

Η ΟΒΥΕ, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των υδραυλικών όλης της χώρας. Επίσης, λαμβάνει θέση για τα θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία.

Η ΟΒΥΕ, διεξάγει συσκέψεις, ημερίδες, συνέδρια, κινητοποιήσεις, ενώ εκδίδει ενημερωτικά έντυπα, εγκυκλίους για την ενημέρωση του κλάδου και του κοινού. Επιπλέον, εκδίδει δελτία Τύπου, ανακοινώσεις για τα ΜΜΕ, αρθρογραφία για θέματα επικαιρότητας, για τεχνικά ζητήματα

Η ΟΒΥΕ, πλέον προχωρά μπροστά και μελετά ιδιαίτερα το τομέα των ΑΠΕ. Προσπαθεί για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων για τα Μέλη της.

Η ΟΒΥΕ είναι το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου με σωματεία σε όλη την χώρα, 74 στον αριθμό και χιλιάδες Μέλη.

Η Ομοσπονδία διοικείται από 15 μελές συμβούλιο με μέλη από πολλούς νόμους της χώρας.
 
Ο πρόεδρος, το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ, αγωνίζονται με σύμπνοια και συλλογικά για την υπεράσπιση των έννομων συμφερόντων των απανταχού αδειούχων υδραυλικών της χώρας,  που είναι μέλη των δεκάδων  πρωτοβάθμιων επαγγελματικών ενώσεων αδειούχων υδραυλικών της χώρας.
Επίσης, η διοίκηση αγωνίζεται για ποιοτικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις με γνώμονα τη δημόσια υγιεινή και ασφάλεια των καταναλωτών.
 
Η διοίκηση μέριμνα και διεκδικεί θέματα, που σχετίζονται με την ορθή διαχείριση του νερού καθώς οι αδειούχοι υδραυλικοί σχετίζονται έμμεσα και άμεσα με το πολύτιμο αγαθό για τη ζωή – το νερό.
 
Ανώτατο όργανο της ΟΒΥΕ είναι η γενική συνέλευση και ακολούθως το προεδρείο, το διοικητικό συμβούλιο και η Ε.Ε.
 
Η ΟΒΥΕ έχει δεκάδες μέλη – συνδέσμους υδραυλικών σε όλη την ελληνική επικράτεια .