ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ

“ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ”

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη μικρό-μεσαία επιχειρηματικότητα, τους αυτοαπασχολούμενους και την εργατική τάξη της χώρας αντιμέτωπη με μια σειρά συσσωρευμένων οξυμένων, και χρόνιων προβλημάτων. Η εκτίναξη του πληθωρισμού, και η συνεχής ακρίβεια –γονατίζουν τα εισοδήματα.

Η χώρα χρειάζεται, όπως έχει υπογραμμιστεί ξανά, ριζική «ανασυγκρότηση» σε πολλούς τομείς με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη των πολλών, τη διάτρηση των ΜμΕ(Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις) μέσα από ενισχυτικές δράσεις αυτών, και ταυτόχρονα,  την αύξηση μισθών σε συνάρτηση και  με τις πραγματικές δυνατότητες των ΜμΕ. Επίσης, είναι απαραίτητη η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Επιπρόσθετα,  η χώρα  έχει ανάγκη μιας ουσιαστικής και μεγάλης τομής στο εκπαιδευτικό σύστημα, έτσι ώστε, να υπάρξει το αναγκαίο υπόβαθρο για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και παράλληλα, δίνουμε αγώνα για να σταθούμε όρθιοι ως επαγγελματίες. Η κυβέρνηση οφείλει, να σταθεί στο πλάι των εργαζόμενων, αλλά, παράλληλα,  να αφουγκραστεί τις αγωνίες των ΜμΕ., που μετά τη δίνη της 10 έτους οικονομικής κρίσης και της διετούς πανδημικής κρίσης, δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν και να μπορούν να διατηρούν θέσεις εργασίας.

Τιμούμε και χαιρετίζουμε τους αγώνες της εργατικής Πρωτομαγιάς και στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους.