Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση

Συνεχής αγώνας για τα δίκαια αιτήματά μας.
Ειδικότερα, η διοίκησης της ΟΒΥΕ προέβη σε ακόμη μια ενέργεια αποστέλλοντας επιστολή στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση με κοινοποίηση αυτής στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ Αδωνι Γεωργιάδη, επισημαίνοντας, τους άμεσους κινδύνους για τις επιχειρήσεις – αυτοαπασχολούμενους του κλάδου.

Η επιστολή :

Προς
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση

«Κίνδυνοι λόγω Πανδημίας»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επείγουσα επιστολή μας, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε, αλλά και να σας επισημάνουμε ότι λόγω της φονικής Πανδημίας που ταλανίζει τη χώρα μας, η δουλειά των συναδέλφων μας υδραυλικών πανελλαδικά, παρουσιάζει τεράστια πτώση, σχεδόν ολοκληρωτική, σε ποσοστό που αγγίζει σχεδόν το 100% συγκριτικά με προηγούμενους μήνες, προ Πανδημίας.
Μια τέτοια αρνητική συνέπεια φοβούμαστε ότι μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο κύμα διαγραφών από την εφορία – διακοπή επαγγελματικής δραστηριότητας- καθώς οι συνάδελφοί μας δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν από τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.
Επίσης, μέχρι και σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί η ενίσχυση του ΚΑΔ 4322 του επαγγέλματος, γεγονός που αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα, ενώ θα έπρεπε να είχε υπαχθεί το επάγγελμά μας από τα πρώτα επαγγέλματα στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, καθώς, όπως προαναφέραμε, η πτώση στην αγορά των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι τεράστια.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, έτσι ώστε να μη κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις- αυτοαπασχολούμενοι του κλάδου, να μη χαθούν θέσεις εργασίας, και βέβαια, να μη διογκωθεί – μελλοντικά – περαιτέρω – η παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα .

Με εκτίμηση,
Εκ του Δ.Σ.

KOIN/ΣΗ : Yπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη