Τιμούμε την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Τιμούμε την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και μνήμης. 

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά. 

Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι μισθωτοί, οι γυναίκες και οι νέοι, πληρώνουν τις μνημονιακές πολιτικές, της επαχθούς φορολόγησης και της λιτότητας,  που έχουν οδηγήσει το 1/3 του πληθυσμού στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 

Το κράτος Πρόνοιας, η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες στοχοποιούνται. 

Ο αγώνας του κλάδου για ουσιαστική παιδεία – και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας (ιδαίτερα των τεχνικών σχολών), για επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για οικονομική δημοκρατία για νόμιμη εργασία και ενεργή-επαγγελματική δραστηριότητα, είναι διαρκής και συλλογικός. 

Αγωνιζόμαστε για κοινωνική συνοχή και δίκαιη ανάπτυξη για όλους!! 

Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά. 

Αθήνα 1/5/2019