” Πρωτομαγιά ημέρα μνήμης & συλλογικού αγώνα”

«H ΟΒΥΕ τιμά την εργατική Πρωτομαγιά»

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την ανθρωπότητα  μπροστά σε ολοένα πιο ανησυχητικές εξελίξεις.

Η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει σε εποπτεία διότι η πλειονότητα του πολιτικού συστήματος εξακολουθεί να επιδεικνύει μια συνεχή αντιφατικότητα προτάσεων, αλλά και στάσεων. Με την πανδημική κρίση να βρίσκεται σε εξέλιξη με ό,τι αυτή έχει επιφέρει σε κοινωνία και οικονομία, και με έναν πόλεμο τις οικονομικές συνέπειες του οποίου τώρα μόλις ξεκινάμε να βιώνουμε, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, oι μικρομεσσαίες επιχειρήσεις αλλά και γενικότερα η κοινωνία βρίσκονται σε δεινή θέση. Ο πόλεμος στην ευρύτερη γειτονιά μας απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια, με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές να καταγράφεται. Μια μακρά και βίαιη σύγκρουση εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, συμβάλει στην αύξηση των τιμών βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, πρώτων υλών, και του ενεργειακού κόστους σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας. 

Τα νοικυριά, οι μικρές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος και την πρωτοφανή ακρίβεια.

Οι εξελίξεις λοιπόν, επιβάλλουν συλλογικό και συνεχή αγώνα για δίκαιη ανάπτυξη και οικονομική δημοκρατία  με στόχο σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας, αλλά και για τη διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που θα βασίζεται στην ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες αποτέλεσαν, και  συνεχίζουν να αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και συνεχές «φυτώριο» εξέλιξης επαγγελματικών δραστηριοτήτων. 

Επίσης, αγωνιζόμαστε για ποιοτική αναβάθμιση του κλάδου, και ασφαλείς εγκαταστάσεις με πρωταρχικό στόχο την προστασία της «δημόσιας  υγιεινής & ασφάλειας». 

Το  μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένει  αναλλοίωτο και αποτελεί αφετηρία για συλλογικούς αγώνες και δράσεις. 

Ο.Β.Υ.Ε. 

1η ΜΑΙΟΥ 2022