ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

23/12/2022

ΕΠΙΚΑΙΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος &  Ενέργειας Κώστας Σκρέκας για την επιδότηση ρεύματος τον μήνα Ιανουάριο – Πώς διαμορφώνεται η επιδότηση ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σε συνέχεια του από 20/12/22 ενημερωτικού δελτίου, παρατίθενται οι σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα σχετικά με την επιδότηση ρεύματος.

Ειδικότερα ο Υπουργός ανέφερε : «9 στα 10 νοικοκυριά θα έχουν επιδότηση 330 ευρώ ανά μεγαβατώρα για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, η κλιμακωτή επιδότηση για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται ως εξής»:

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

  • Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 330 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η κατηγορία αυτή αφορά το 9 στα 10 νοικοκυριά Ελλάδα.
  • Για κατανάλωση από 501 έως 1000 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 280 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • Για κατανάλωση πάνω από 1001 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 190 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 ευρώ ανά MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%..
  • Για Τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) απορροφούν σχεδόν το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 378 €/MWh

Επιδότηση σε Επαγγελματικά Τιμολόγια

  • Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35 KVa και κατανάλωση έως τις 2.000 kWh, η επιδότηση για τον μήνα Ιανουάριο ανέρχεται στα 292 €/ΜWh.
  • Για τους επαγγελματικούς και εμπορικούς καταναλωτές έως 35 KVa που ξεπερνούν τις 2.000 kWh, αλλά και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 134 €/MWh.
  • Για τους φούρνους η επιδότηση είναι 292 €/MWh
  • Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 230 €/MWh

φυσικό Αέριο – Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια – ΝοικοκυριάΗ ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μια οριζόντια επιδότηση που θα ανέλθει σε 20 € ανά θερμική MWh (από 25 ευρώ) για όλους τους οικιακούς καταναλωτές. Το μέτρο αφορά σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

link δηλώσεων υπουργού: https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/ilektrikoreymakskrekasdiplasiaiepidotisigiatonianoyario/

 

PRESS OFFICE OBYE